Et trobes a:Inici/INNOVEM/Més projectes/Projecte COMENIUS

Projecte COMENIUS

banner_comenius2.jpg

Les Escoles Bressol Municipals han estat les primeres escoles d’Educació Infantil de 1r Cicle de tot l’Estat Espanyol a participar en un Projecte Europeu Comenius, durant els cursos 2009-10 i 2010-11.

El programa Comenius va dirigit a atendre les necessitats d’ensenyament i aprenentatge de totes les persones implicades en l’educació infantil, primària i secundària, així com a les institucions o organitzacions que imparteixen aquesta formació.

I té com a principals objectius: incrementar la qualitat i la dimensió europea de la formació del professorat i recolzar millores en els enfocaments pedagògics i en la gestió dels centres educatius; potenciar l’aprenentatge de llengües estrangeres entre l’alumnat i el professorat; promoure associacions escolars de qualitat i, alhora, recolzar l’ús innovadors de les TIC.

En aquest projecte Comenius que vàrem anomenar Be Well and Tell (Estigues bé i explica-ho) es va reflexionar sobre el benestar emocional dels infants i sobre com afavorir-lo entre tots els que formen part de la comunitat educativa. D’altra banda s’ha pogut reflexionar conjuntament sobre la pràctica educativa duta a terme en els països que formaven part del programa.

També es va comptar amb una mascota, el Dracomenius que va exercir de transmissor d’informació als infants de les EBM i que va acompanyar als/les educadores en els diferents viatges. A més, per tal que els infants coneguessin millor cadascun dels països participants en el projecte, comptaven amb una sèrie de “caixes culturals” que cada país va fer arribar amb objectes representatius de la seva escola, localitat o regió.

A més, es va treballar en la realització d’un conte comú a tots els països, un recull de cançons amb una melodia com una i un recull d’estratègies i activitats per fomentar el benestar emocional en els infants.

Els països i les escoles amb qui vam compartir aquesta experiència han estat: - Noruega: · Kulturparken Barnehage, Oslo - Irlanda del Nord: · Enniskillen Nursery School, Enniskillen - Bèlgica: · De Groene Vijver, Lede · Kleuterschool Ter Leie, Gent - Alemanya: · Michaeliskindergarten, Blankenloch - Itàlia: · Scuola Dell’Infanzia, Loceri - Espanya: · Escoles Bressol Municipals, Lleida

Si voleu més informació podeu consultar la pàgina web del projecte

Recomanem