Et trobes a:Inici/INNOVEM/Erasmus +

Erasmus +

L’Escola Bressol Municipal Balàfia ha aconseguit l’aprovació del seu projecte Erasmus+ anomenat “Espacios con vida” per aquest curs 2016/17.

 

Què ha motivat aquest projecte? Les mestres de l’equip pedagògic de l’Escola Bressol Balàfia estem convençudes de la gran importància que tenen els espais entesos com un agent educador més dins de l’escola; creador i facilitador d’aprenentatges, alhora que intervé en el foment del benestar dels infants. Per això volem formar-nos i aprendre a aplicar la metodologia, creada per Loris Malaguzzi, que es duu a terme a les escoles de Reggio Emilia (escoles italianes capdavanteres en l’educació en el respecte i el desenvolupament de les capacitats dels infants).

Què ens permet l’aprovació del projecte? Dues mestres de l’equip podran assistir durant tres dies a un curs de formació especialitzat en la pedagogia de les escoles de Reggio Emilia i en la creació de materials i activitats amb material reciclat, que es realitzarà a New Castle (Regne Unit).
Dues mestres més podran realitzar una estada de 5 dies en una escola anglesa (concretament de Londres) que estan aplicant la metodologia de Loris Malaguzzi, juntament amb l’aprenentatge en espais exteriors, amb infants de 3 mesos a 7 anys.
Dues mestres més podran visitar durant 5 dies una Escola Bressol a Itàlia (concretament a Milà) que treballa en col·laboració amb Reggio Children, pionera en la creació d’espais que permeten el desenvolupament global dels infants, tot respectant les seves necessitats i capacitats.

Amb què comptem? El pressupost atorgat des de la Unió Europea és de 7342€.

A què ens comprometem? Formar-nos mitjançant el curs i les estades a l’estranger. Compartir els coneixements amb tot l’equip educatiu. Crear un projecte educatiu que tingui en compte en el currículum la nova metodologia. Informar a les famílies de l’escola sobre el projecte i els resultats. Donar difusió dels coneixements i les experiències adquirides a la resta d’escoles de Lleida especialment a les Escoles Bressol Municipals.

salydisfruta_erasmus+2015-2016.gif

Recomanem