Et trobes a:Inici/Notícies/Projecte “Laboratori de Transformació Educativa”​

Projecte “Laboratori de Transformació Educativa”​

Dilluns 28, març del 2022

Fa un parell d’anys, el Departament d’Educació va impulsar el Laboratori de transformació educativa; una iniciativa de col·laboració, de corresponsabilització i de treball conjunt entre els diferents agents educatius, amb l’objectiu d’iniciar el camí cap a una transformació global del sistema educatiu.

L’Escola Bressol Municipal Balàfia va ser escollida com a centre avançat o referent dins la Xarxa Territorial de Lleida. Entrar a formar part d’aquesta iniciativa ens va oferir la possibilitat de poder créixer, compartir i aprendre juntament amb els centres que configuren la xarxa.

A l’escola vam crear el Grup Impulsor, format per set persones de l’equip compromeses amb aquesta iniciativa, per tal d’establir un lligam entre la comunitat educativa de l’escola i la xarxa de centres de Catalunya que formen part d’aquest projecte.​

La dimensió de treball escollida pels integrants de la Xarxa Territorial de Lleida va ser l’Avaluació; una dimensió estretament relacionada amb el treball de Documentació que estem realitzant paral·lelament a l’escola. La qual cosa ens va portar a elaborar el nostre somni d’escola: “A l’escola documentem i avaluem de forma sistemàtica els processos d’aprenentatge dels infants i la tasca docent, en equip i amb la participació activa de tot el claustre i la comunitat educativa”.

Per poder assolir aquest somni, hem elaborat un Pla d’Acció de centre, que ens permet detectar i analitzar les nostres necessitats, reflexionar en equip, i dissenyar aquelles accions que ens portin a millorar la qualitat educativa que oferim als infants.

Recomanem