Et trobes a:Inici/Noticies/Les EBM de Lleida assiteixen a la inauguració del I Congrés d’Educació Pública de Catalunya

Les EBM de Lleida assiteixen a la inauguració del I Congrés d’Educació Pública de Catalunya

Dilluns 07, octubre del 2019

El dissabte 5 d’octubre el vestíbul del Teatre Nacional de Catalunya va ser un espai que es va omplir de vida, d’il·lusió, de bon humor i de compromís sincer.

Uns 600 docents d’arreu del país, d’entre ells 35  de les terres de Lleida, van aplegar-se per celebrar la inauguració del I Congrés d’Educació Pública de Catalunya.

Mestres, professors, directors i famílies, fent i sentint-se comunitat, van aplegar-se estimant l’educació pública,  compromesos amb els nens i les nenes, i volent atendre les seves necessitats educatives de manera incondicional.

A l’acte hi eren representats els 200 centres convocants del Congrés, que tenen el gran compromís d’organitzar durant els pròxims mesos una sèrie de debats territorials on es tractaran diferents temes relacionats amb l’educació pública i que tindrà les seves Jornades finals els dies 15 i 16 de maig.

Les finalitats de tot aquest impuls són les de definir els principis de l’educació pública i les seves línies d’actuació, visualitzar l’actiu que representa com a motor del canvi davant de la societat i assenyalar les condicions que faciliten la millora, la consolidació i l’extensió del model.

Les Escoles Bressol Municipals de Lleida, com a centres convocants, van ser presents en la inauguració del Congrés i van poder llegir un escrit en representació de les comarques de Lleida:

 

“Per les Escoles Bressol Municipals, el Congrés és una oportunitat per espolsar-nos d’una vegada per totes els complexos acumulats durant anys.

Ha arribat el moment d’apoderar-nos i poder fer sentir la nostra veu i amb ella donar veu als més petits.

Per moltes famílies som el primer contacte amb l’educació pública, en som la porta d’entrada, i per tant les encarregades d’acollir i donar la benvinguda a aquells infants que, de la nostra mà, endegaran un camí ple d’emocions, aprenentatges i vivències.

I no tan sols per això hem de posar en valor la nostra tasca, sinó també perquè tenim la certesa que dels 0 als 3 anys s’emmarca una de les franges d’edat més importants en el desenvolupament dels infants.

Ara se’ns ofereix l’oportunitat de parar i reflexionar conjuntament sobre qui som, quin és el model d’escola pública que oferim, cap a on volem anar i quin és el nostre paper dins la societat i dins l’educació pública.

Gràcies al Congrés hem trobat un marc incomparable per a poder-ho fer, i fer-ho des de l’horitzontalitat, amb companys i companyes d’altres etapes educatives i d’altres realitats, recuperant el valuós costum de trobar-nos per poder parlar i debatre al voltant de l’educació, podent aportar la nostra visió dins d’aquesta gran construcció col·lectiva.”

IMG20191005WA0031.jpg

IMG20191005WA0005.jpg


Recomanem