El projecte "Els més petits visiten la panera! arriba a la seva 15a. edició amb la participació de les EBM de Lleida
Durant els mesos de febrer, març, abril i maig el Centre d'Art la Panera acull el programa educatiu «Els més petits visiten la Panera!», que enguany arriba a la 15a edició. La seva continuïtat en el temps, l'expansió d'escoles i la peculiaritat com a projecte pioner a l'Estat espanyol, on l'art contemporani és una eina educativa per als infants de zero a tres anys i per als professionals, fan que la Fundación Banco Santander hagi donat suport al projecte.
Des de 2004, els nens i nenes de les escoles bressol visiten un cop l'any el Centre d'Art la Panera. Amb els anys, el projecte ha crescut i s'ha compartit amb altres llars d'infants de la ciutat i província. Mitjançant la formació, els diferents professionals que hi participen treballen els continguts i les activitats expositives per tal d'adaptar-los a nens i nenes d'un a tres anys. Enguany treballem «Sons d'aigua» de Pau Elías, Ella Littwitz. «Un elefant a l'habitació» i «El color carn no és 1 color» de l'artista Ana Garcia-Pineda.
Simultàniament també s'ha iniciat el programa ENCAIXA'T. ACTIVA L'ART A L'ESCOLA. Aquest és un projecte de creació contemporània, on formació i artistes es combinen per crear una producció dirigida especialment al primer cicle d'educació infantil de 0 a 3 anys. Cada una d'elles acull un concepte relacionat amb el treball i el procés creatiu de l'autor. Els artistes amb els quals es treballa provenen de les Biennals d'Art Leandre Cristòfol que organitza el Centre d'Art la Panera. Fins al moment tenim quatre propostes i estem treballant la cinquena amb l'artista Ana Garcia-Pineda. Són les següents:
Som sons dels artistes Miquel Mont i Anne Marie Cornu, tots dos han treballat conjuntament el concepte de so. La caixa recull unes 15 peces que els nens i Mestres poden manipular per experimentar el concepte del so de forma multisensorial.
Natural / Artificial. Tot és natural del dissenyador Martin Azúa, en aquesta treballem la dicotomia de natural i artificial i descobrir de manera empírica que tot el que creem té el seu origen en la natura.
De(construcción Geométrica) de l'artista Ignacio Uriarte, en aquesta ens aproximem a través de diferents llenguatges a la geometria amb estratègies com la repetició i construcció.
Noa / Nao del dissenyador Pau Llop- Estudi 131 dg , en aquesta ens aproximem a la tipografia i al seu procés de creació a partir de formes i la teoria dels colors de Kandinsky.