Et trobes a:Inici/INFORMEM/Activitats Nadal - hivern curs 2021-2022

Activitats Nadal - hivern curs 2021-2022

 

Projecte "Llum, música i contes" a l’Escola Bressol Municipal Albarés es duu a terme el Projecte “Llum, música i contes”. El motiu fonamental d’aquest projecte és proporcionar als infants uns estímuls que despertin en la seva ment, àvida de coneixements, nous estímuls i insòlites experiències que els aportin interès per descobrir i ànsies de saber, sense esforços afegits, en un ambient plàcid i en un context de joc i entreteniment característic del perfil infantil.

 

L'art és un llenguatge on els infants exploren el seu jo interior expressant les seves emocions mitjançant la creativitat i la imaginació. Ofereix als infants estratègies que ajuden al seu desenvolupament, com per exemple: el domini del traç.


Al tornar d’uns dies de descans, ens hem tornat a trobar amb il·lusió i sorpreses. Amb un rei Melcior que ens ha vingut a visita a l’escola a portar-nos uns regals.

 

Iniciem les activitats de Carnaval. Materials com el confeti i les serpentines incentiven la curiositat dels infants per descobrir l’espai, la imaginació en el joc lliure i la resposta davant les novetats.


Fent realitat un somni de la Comunitat d’Aprenentatge, els infants de l’Escola han pogut gaudir d’una experiència inoblidable amb la neu. Descobrir materials, diferents formes d’utilitzar-los, crear-ne d’altres... potenciant l’aprenentatge compartit que enriqueix el dia a dia de la vida dels infants a l’Escola.

 

A la safata d’experimentació els infants poden descobrir, tot manipulant amb un material de la vida quotidiana com pot ser la farina, diferents característiques d’aquest: temperatura, textura, densitat...

 

Durant aquests dies tots els infants de l’Escola Bressol Municipal de Cappont han pogut gaudir d’un munt d’experiències amb les taronges. A partir d’elles han fet moltíssimes descobertes, explorant, manipulant, transformant... incrementat així els seus aprenentatges i les seves vivències.

Els infants aprenen amb els sentits. Posem al seu abast la decoració de Nadal. Observem el seu joc: toquen, rodolen, manipulen, experimenten amb les boles, es veuen reflectits en elles, se sorprenen, sospesen, comparen... El detall de Nadal per ells és significatiu.

 

Les àvies del Programa Sempre Acompanyats ens han teixit uns bufs pels infants de l'escola bressol. Els infants i les famílies molt contentes agraeixen el detall en aquests dies de fred. Aquestes intervencions ajuden a potenciar les relacions de suport i benestar entre les persones grans que es troben en soledat. Des de l'escola bressol neix una bonica relació i col·laboració per ambdues parts.

El contacte amb diversos materials de diferents textures i temperatures fa que el seu joc sigui més ric i ple de matisos.

Històries Nadalenques que estimulen la imaginació de l'infant i que l'omplen d'entusiasme i alegria.

 

L'infant descobreix nous conceptes amb els diferents tipus de llum i la seva curiositat l’ajuda a adquirir els nous aprenentatges.

 

La socialització és un procés d’aprenentatge que ens permet integrar-nos en la comunitat on vivim. Però amb la pandèmia, ens hem vist obligats i obligades a crear grups bombolla, posar barreres, mantenir distàncies...

Malgrat tots aquests obstacles, a l’EBM Llívia hem buscat solucions per a mantenir el contacte i les relacions amb els infants més grans de l’escola del costat. De moment, no ens podem abraçar, però sí que podem continuar compartint amb els germans i germanes, cosins i cosines i amics i amigues de l’escola El Segrià: cançons, poemes, contes i d’altres experiències que se’ns acudiran.

 

De la mà del Centre d’Art Contemporani La Panera arriba La jardinera Peluda, una proposta d’Ana Garcia-Pineda. Durant uns dies aquest material del projecte Encaixa’t es fa visible a l’escola en diversos espais i formats de presentació. En un joc d’exploració i transformació els infants el van descobrint, generant-se accions que contribueixen a la descoberta del seu cos, a la conquesta de l’espai i la construcció del seu coneixement.

 

La celebració de les festes en l'entorn escolar aproxima els infants a la societat on viuen i, tanmateix, permeten teixir lligams entre els membres de la comunitat educativa.
Carnestoltes arriba i ens tornem a trobar al jardí. Adults i infants compartim aquesta tarda de joc i festa amb tallers de disfresses, màscares i maquillatge.

 

La llum i el color convida a l’infant a explorar un món màgic i a crear el seu propi aprenentatge mogut per la curiositat, la imaginació i la creativitat.

 

El retroprojector ens permet realitzar exploracions sobre la llum i les ombres, infinites composicions de formes i projeccions d’algunes parts del cos. La màgia i els efectes que s’aconsegueixen, ens conviden a continuar experimentant.

 

Els nostres tastets saludables es basen a menjar fruita cada matí. Aquesta constància fa que el que a l'inici de curs costava una mica, s'hagi transformat en un espai de plaer, de conversa i d'aprenentatge molt important en el dia a dia de l'Escola.


Experimentar amb un element tan quotidià i al mateix temps tan desconegut com la palla trinxada ha implicat molts estímuls sensorials i cognitius pels infants. Aprenem Jugant!

 

El confeti sempre fa festa i a l’Escola Bressol de Raimat hi experimentem per descobrir totes les possibilitats que té, des del moviment amb l’aire dels vanos fins a les combinacions de colors.

El tronc ha arribat a l’escola bressol. Durant aquests dies el taparem, el cuidarem i li donarem menjar. Amb quina sorpresa ens obsequiarà?

 

Els Mini Mons és un espai interactiu dissenyat per estimular els sentits a través de l'acció i l'experimentació. La llum, la música, els sons i les textures ajuden a crear una atmosfera de calma, seguretat i protecció que invita a l'exploració i el joc.

 

L'hort escolar és un context privilegiat que permet relacionar els aprenentatges vivencials i els reptes cognitius dels infants. Amb els infants d’un any sembrem bulbs de tulipes, narcisos i jacints.

 

Heu creat mai glaçons volcànics amb dos ingredients que tenim a casa: bicarbonat i aigua de colors? Us proposem aquest experiment fresquet per poder observar la petita “explosió“ que es produeix quan entren en contacte aquests dos reactius!

Recomanem