Et trobes a:Inici/INFORMEM/Activitats de tardor curs 2021-2022

Activitats de tardor curs 2021-2022

A les Escoles Bressol de Lleida treballem a partir de la realitat quotidiana dels infants. Sempre que podem incloem en les nostres propostes elements de la natura per tal que els infants puguin interactuar amb ells de forma lliure i espontània. La tardor ens ofereix nombrosos recursos, fins i tot en un entorn urbà com és el de la majoria de les nostres escoles, que no dubtem en aprofitar.

A les Escoles Bressol apropem l’entorn proper als infants, tot experimentant amb els fruits que la natura ens ofereix. Olorar, tocar, observar, tastar... forma part de l’aprenentatge que ens acompanyarà al llarg de la vida.

 

A les Escoles Bressol Municipals es dóna la mateixa importància a l'aprenentatge en espais interiors com exteriors. Descobrir els espais naturals que ofereix la ciutat possibilita que els infants es desenvolupin en ambients rics i saludables.


Temps per la creativitat, per imaginar, per expressar mitjançant l'art. Experiències plàstiques que estan presents a l'Escola Bressol i que els infants gaudeixen, donant importància a les seves creacions com una eina més del seu aprenentatge.

 

Ens agrada celebrar les festes populars catalanes i la castanyada és la primera que trobem en el calendari escolar. A finals d'octubre mai no falten a les nostres escoles els dolços panellets ni la figura de la castanyera que donen la benvinguda a la tardor. Mitjançant contes, rodolins, danses i cançons apropem els infants a les tradicions de la nostra cultura.

Per la Castanyada expliquem el conte Castanyes amb banyes, els infants poden disfressar-se de castanyera, jugar amb les castanyes bordes que han collit amb les seves famílies i observar els caragols que ens trobem al pati. Aquesta és una manera de vivenciar més la festa que posteriorment celebrarem amb les famílies.


Alguns arbres es despullen quan arriba la tardor. Passejar per una catifa de fulles, descobrir i recollir petits tresors, gaudir d’un paisatge natural i cantar i ballar amb la Castanyera, és una manera de celebrar la Castanyada al visitar el jardí botànic de Lleida: L’Arborètum.


Un dels elements naturals característics de la tardor són les panotxes de blat de moro. A l’Escola Bressol podem descobrir-les, observar-les, manipular-les, desgranar-les, experimentar amb elles... Sempre jugant, que és la principal via que tenen els infants per aprendre.


La celebració de les diferents festes són esdeveniments especials que formen part de la vida de l'escola i de la ciutat, de la nostra identitat, convertint-se en una manera diferent de viure experiències compartides gràcies a la participació, col·laboració i cooperació de tothom. Les festes són una de les manifestacions per poder conèixer i integrar-se en el nostre entorn cultural.


Amb fulles recollides al voltant de l'escola fem un pinxo de tardor.

 

L’infant experimenta amb les seves mans i tot el seu cos, perquè allò que sent i fa el converteix en una persona única en totes les seves capacitats.

 

La tardor ens facilita una sèrie d’aprenentatges a través de les sessions de carabasses i fulles. Amb les carabasses descobrim els conceptes matemàtics, com el pes, volum, forma... i les fulles ens permeten un joc més sensorial, a la vegada que descobrim els colors de la tardor.


La bellesa que ens ofereix la natura, permet als infants desplegar un joc molt ric, ple de processos creatius i experiències espontànies dels infants.

Recomanem